KOBi’leri Bulut Bilisime Gecmeye Tesvik Edecek 3 Neden

01.08.2015

KOBİ' leri Bulut Bilişime Teşvik Edecek En Önemli 3 Neden

Türkiye’de teknoloji devrimi neredeyse tamamlanmak üzere… Akıllı telefon kullanan 65 yaş üstü kişiler artarken, 10 yıl önce bilgisayarı kapatmak için fişini çeken anne babalarımızın şu an birer Facebook hesabı bulunuyor. Google Drive, icloud, dropbox vb. bulut depolama hizmetleri günlük yaşamda aktif bir şekilde kullanılıyor. Kısa bir zaman diliminde akıllı telefon, laptop, akıllı TV gibi ileri teknolojileri kişisel hayatlarımıza hızlıca dahil edebiliyorsak, KOBİ’ler de Bulut Bilişim SaaS çözümlerini hızlıca öğrenebilir ve şirket operasyonlarına kolayca adapte edebilirler.

Tüm bunların yanında KOBİ’leri cesaretlendirecek 3 neden daha var. Gelin hep birlikte inceleyelim…

  1. Devlet Desteği

İngiltere’de bulunan ve bulut bilişimde yazılım geliştiren (Saas) şirketleri desteklenirken, Malezya’daki bulut bilişim SaaS çözümlerine (CRM, muhasebe vb.) geçen KOBİ’lere teşvik verilmekte. Güzel haber şu ki; Türkiye’de de bu konuda yeni atılımlar yapılmaya başlanıyor.

 Türk şirketlerle yabancı menşeli şirketlerin çalışanlarını verimlilik oranlarına göre kıyasladığımızda kötü bir tabloyla karşılaşıyoruz. Ve bu da bizi çalışma araçlarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor. Araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlara göre, çalışan başına düşen ortalama ciro yerli sermayeli şirketlerde 50.000 TL iken, yabancı sermayeli şirketlerde 107.000 TL civarında oldu gözüküyor. “Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında önümüzdeki dönemde başta KOBİ'ler olmak üzere işletmelerin iş verimliliğinin artırılmasında bilgi teknolojilerinden daha çok yararlanılacak. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, söz konusu dönemde KOBİ'ler için "bulut programı" geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

   2. Sistem Güvenilirliği

SaaS kullanım hizmeti sunan tedarikçilerle yapılan sözleşmelerle KOBİ’lere ait veriler, kendi sunucularında tutulan verilerle kıyaslandığında çok daha güvende oluyor. Hassas veri erişimi, veri ayırma, gizlilik hakkı, virüs kullanımı, geri kazanma(kurtarma), sorumluluk, yönetim kontrol güvenliği, hesap kontrolü ve çoklu kullanıcı sorunları konularında güvenli hizmet kurma ve sürdürmeye öncelik verilmesi, bulut bilişim hizmet sağlayıcı için olmazsa olmazlardandır. KOBİ’lere ileri ve güvenilir teknolojinin kapılarını uzman kadroları ile bulut bilişim hizmet sağlayıcıları aralıyorlar.

  3. Maliyet Tasarrufu

Bulut bilişim, ileri teknoloji kullanımı için ihtiyaç duyulan donanım, alt yapı giderlerini ve bakım/onarım için gereken iş gücü maliyetlerini ortadan kaldırıyor. Üstelik KOBİ’lere sadece kullanılan süre ve kullanıcı sayısı kadar ödeme imkânı sunuyor. Eskiden sadece ilk 500’de yer alan kurumsal şirketlerin erişebildiği bilişim altyapısına günümüzde 20 kişilik ekibiyle çalışan KOBİ’ler de erişebiliyor.   Mobil olarak sahada ya da farklı ofislerde çalışan personel için ekstra bir kısıtlama getirmiyor. Bulut Bilişim’in akıllı telefon, tablet, laptop ve masaüstü bilgisayarlarda kullanıma uygun olması KOBİ’leri ekstra donanım maliyetlerinden kurtarıyor.

Sizce de çok avantajlı değil mi?

Görüşmek üzere…